Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Edukativne radionice – Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u suradnji sa obrtnicom Marinom Selak, vl. obrta OLIVE & CHEESE PROMOTION organizira dvije edukativne radionice o maslinovim uljima te o prezentaciji i posluživanju sireva u gastronomiji.

Radionica “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” održati će se u utorak, 18.02.2025.godine u restoranu Bianco e Nero, Stubište Lipovica 3, Opatija, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Radionica “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” održati će se u srijedu, 19.02.2025.godine u restoranu hotela Maritim, Krk, ,  Ulica Braće Linardića 6-12, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Prijave su obvezne za obje radionice i zaprimaju se do 11.02.2025.godine isključivo putem mail-a [email protected].

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 45,00 EUR po radionici.

Više o predavačici i programu radionica:

Marina Selak, sommelierka je i senzorna analitičarka za maslinovo ulje te certificirana kušačica sira, članica talijanske nacionalne udruge kušača sireva i dugogodišnja suradnica na projektima Gastronaut.

Program radionice “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” – utorak 18.02.2025., Opatija

Stručno vođena degustacija vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja najpoznatijih hrvatskih sorti i razgovor o njihovoj implementaciji u jelovnike.

– prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja

– rukovanje i čuvanje maslinovih ulja

– prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima

– postupak kušanja maslinovog ulja

– sljubljivanje maslinovih ulja s jelima

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 5 ekstra djevičanskih maslinovih ulja, certificirane čaše za kušanje, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Program radionice “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” – srijeda 19.02.2025., Krk

Stručno vođena degustacija različitih vrsta sireva s naglaskom na autohtone hrvatske sireve (svježi sirevi, mekani sirevi s plemenitim plijesnima, polutvrdi tvrdi i ekstra tvrdi sirevi).

– vrste sireva

– pravilno skladištenje sireva

– tehnika rezanja sireva

– slaganje sirnog tanjura i plata

– uparivanje sireva s vinom i različitim namirnicama.

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 6 različitih vrsta sireva, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Povezane novosti

HOK: Pritisak na obrtnike je nedopustiv i nezakonit
Hrvatska obrtnička komora upozorava na sve učestaliju praksu u kojoj veliki poslovni subjekti od obrtnika i malih poduzetnika, koji nisu u sustavu PDV-a, traže obveze koje za njih nisu propisane Zakonom o fiskalizaciji. U posljednje vrijeme sve češće obrtnici zaprimaju dopise u kojima ih se obavještava da će od 1. siječnja 2026. godine biti obvezni […]
HOK: Pritisak na obrtnike je nedopustiv i nezakonit
Hrvatska obrtnička komora upozorava na sve učestaliju praksu u kojoj veliki poslovni subjekti od obrtnika i malih poduzetnika, koji nisu u sustavu PDV-a, traže obveze koje za njih nisu propisane Zakonom o fiskalizaciji. U posljednje vrijeme sve češće obrtnici zaprimaju dopise u kojima ih se obavještava da će od 1. siječnja 2026. godine biti obvezni […]
Svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore PGŽ
Dana 12. prosinca 2025. godine održana je svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore Primorsko-goranske županije u Povilama, Novi Vinodolski. Godišnja svečanost skupštinara Komore već tradicionalno okuplja najistaknutije obrtnike, one najzaslužnije u svojim obrtničkim djelatnostima, ponos naše Komore. Danas su u nazočnosti velikog broja predstavnika različitih institucija, uzvanika i obrtnika u prekrasnom ambijentu tik do mora dodijeljena […]