Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Edukativne radionice – Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u suradnji sa obrtnicom Marinom Selak, vl. obrta OLIVE & CHEESE PROMOTION organizira dvije edukativne radionice o maslinovim uljima te o prezentaciji i posluživanju sireva u gastronomiji.

Radionica “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” održati će se u utorak, 18.02.2025.godine u restoranu Bianco e Nero, Stubište Lipovica 3, Opatija, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Radionica “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” održati će se u srijedu, 19.02.2025.godine u restoranu hotela Maritim, Krk, ,  Ulica Braće Linardića 6-12, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Prijave su obvezne za obje radionice i zaprimaju se do 11.02.2025.godine isključivo putem mail-a [email protected].

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 45,00 EUR po radionici.

Više o predavačici i programu radionica:

Marina Selak, sommelierka je i senzorna analitičarka za maslinovo ulje te certificirana kušačica sira, članica talijanske nacionalne udruge kušača sireva i dugogodišnja suradnica na projektima Gastronaut.

Program radionice “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” – utorak 18.02.2025., Opatija

Stručno vođena degustacija vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja najpoznatijih hrvatskih sorti i razgovor o njihovoj implementaciji u jelovnike.

– prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja

– rukovanje i čuvanje maslinovih ulja

– prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima

– postupak kušanja maslinovog ulja

– sljubljivanje maslinovih ulja s jelima

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 5 ekstra djevičanskih maslinovih ulja, certificirane čaše za kušanje, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Program radionice “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” – srijeda 19.02.2025., Krk

Stručno vođena degustacija različitih vrsta sireva s naglaskom na autohtone hrvatske sireve (svježi sirevi, mekani sirevi s plemenitim plijesnima, polutvrdi tvrdi i ekstra tvrdi sirevi).

– vrste sireva

– pravilno skladištenje sireva

– tehnika rezanja sireva

– slaganje sirnog tanjura i plata

– uparivanje sireva s vinom i različitim namirnicama.

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 6 različitih vrsta sireva, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Povezane novosti

Humanitarna akcija OBRTNICI ZA ZDRAVLJE za Kliniku za tumore KBC Rijeka
Obrtnička komora Primorsko-goranske županije organizator je humanitarne pomoći te provodi humanitarnu akciju OBRTNICI ZA ZDRAVLJE za Kliniku za tumore KBC Rijeka pod sloganom “Zajedno za kliniku koja spašava živote”. Humanitarna akcija provodi se od 25.lipnja 2025.godine do 10.rujna 2025.godine. U cilju povećanja kvalitete skrbi i liječenja onkoloških bolesnika koji se liječe na Klinici za tumore […]
18. Kvarner EXPO – sajam suvenira i autohtonih proizvoda / grad Krk / 13.-15.06.2025.godine
Kvarner EXPO, specijalizirani sajam posvećen promicanju bogate kulturne baštine i tradicije te umijeća hrvatskih kreativaca održati će se u gradu Krku, na rivi u terminu od 13. do 15.lipnja 2025.godine ! Ovogodišnji sajam u slavljeničkom ruhu povodom 18. rođendana dovodi mnoštvo izlagača i donosi bogat program, koji će zasigurno razveseliti sve ljubitelje hrvatskog dizajna i […]
18. Kvarner EXPO – sajam suvenira i autohtonih proizvoda / grad Krk / 13.-15.06.2025.godine
Kvarner EXPO, specijalizirani sajam posvećen promicanju bogate kulturne baštine i tradicije te umijeća hrvatskih kreativaca održati će se u gradu Krku, na rivi u terminu od 13. do 15.lipnja 2025.godine ! Ovogodišnji sajam u slavljeničkom ruhu povodom 18. rođendana dovodi mnoštvo izlagača i donosi bogat program, koji će zasigurno razveseliti sve ljubitelje hrvatskog dizajna i […]