Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Suradnja ZABA-e i HOK-a: Povoljniji uvjeti financiranja, transakcijskog i kartičnog poslovanja za obrtnike

Čelnici Hrvatske obrtničke komore i Zagrebačke banke su u srijedu, 11. rujna 2024., potpisali Sporazum o suradnji čime obrtnici i njihovi zaposlenici ostvaruju posebne uvjete ugovaranja proizvoda i usluga u Banci, a u cilju olakšavanja, poticanja i unaprjeđenja njihovog poslovanja. Posebne pogodnosti odnose se na povoljnije uvjete financiranja, transakcijskog poslovanja te kartičnog poslovanja.

„Ovo je za nas i naše članove izuzetno važno i može značajno unaprijediti poslovanje čak 120 tisuća obrtnika, koji zapošljavaju 14 % ukupno zaposlenih u Hrvatskoj te čine stup hrvatskog gospodarstva. Također, ovo je ključan dio naše misije – osiguravati pogodnosti i kontinuirano jačati brigu i podršku koju pružamo našim obrtnicama i obrtnicima u njihovoj Kući. Zaba je novi našeg projekta pogodnosti za obrtnike HOK Obrtnik plus, nastavit ćemo ga jačati i raditi na tome da uključujemo snažne partnere poput Zabe. Hvala im što dijele naše vrijednosti i viziju i što su se prepoznali kao partner hrvatskih obrtnika, ali i njihovih zaposlenika, te što su isto zaista i pretočili u konkretne pogodnosti i uštede“istaknuo je prilikom potpisivanja Sporazuma predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil.

Važnost malih poduzetnika za razvoj hrvatskog gospodarstva istaknuo je i član Uprave za Maloprodaju Zagrebačke banke.

„Zagrebačka banka kontinuirano osluškuje potrebe svojih klijenata, među kojima su brojni mali poduzetnici i obrtnici. Svjesni koliko su obrtnici važni za razvoj gospodarstva, ponosni smo što im i na ovaj način možemo biti podrška u njihovom radu te im olakšati poslovanje. Vjerujemo da će pogodnosti koje smo dogovorili današnjim Sporazumom biti vjetar u leđa za daljnji rast i razvoj njihovih obrta“izjavio je Slaven Rukavina, član Uprave Zagrebačke banke.

Posebni uvjeti transakcijskog, kartičnog i kreditnog poslovanja

Članovima HOK-a tako se od sada nudi besplatno otvaranje transakcijskog računa u Banci i njegovo korištenje 12 mjeseci bez naknade, uz dodatne usluge po računu, poput mobilnog bankarstva m-zabe i SOL 2 izvješća.

Obrtnicima se nudi i mogućnost financiranja obrtnih sredstava s rokom otplate do 3 godine, bez naknade za obradu kredita. Investicijski krediti za obrtnike također su povoljniji, a u ponudi su dugoročni krediti u iznosu do 200.000 eura uz povoljniju naknadu za obradu zahtjeva i oslobođenje od troška procjene za stambenu nekretninu te popust na procjenu poslovne nekretnine.

Zaba kao partner hrvatskih obrtnika omogućava i brojne pogodnosti u kartičnom poslovanju u dijelu prihvata kartica – npr. niže naknade za prihvat kartica te poslovne kreditne kartice bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja. Uz pogodnosti Zagrebačke banke, osigurana je i posebna ponuda UniCredit Leasing Croatia te će leasing vozila i opreme obrtnici plaćati uz manju kamatnu stopu i manju komercijalnu naknadu.

Osim za vlasnike obrta, osigurane su i posebne pogodnosti u poslovanju s Bankom i za njihove zaposlenike.

Posebna ponuda za članove HOK-a se nalazi na poveznici.

Povezane novosti

Obrtnička komora PGŽ osigurava jednogodišnju članarinu za 50 obrtnika
Danas su u Gradskoj knjižnici Rijeka predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije dr. sc. Emil Priskić i ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković, mag. bibl., potpisali sporazum o suradnji, kojim Obrtnička komora Primorsko-goranske županije za 50 obrtnika osigurava  jednogodišnju članarinu u Gradskoj knjižnici Rijeka. Ova inicijativa dviju institucija, koje dijele zajedničku posvećenost razvoju zajednice, tek je […]
Predstavljanje proizvoda Istarske kreditne banke d.d. Umag za obrtnike
Istarska kreditna banka d.d. Umag održat će u petak, 01. ožujka 2024. godine od 10:00 do 12:00 sati predstavljanje proizvoda banke, putem individualnih savjetovanja za članove Udruženja obrtnika Rijeka, koje objedinjuje Rijeku, Bakar, Kraljevicu, Čavle i Kostrenu. Savjetovanja će se održati u Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije, na adresi Vukovarska 21 u Rijeci. Temeljem Sporazuma o […]
28. međunarodni sajam GAST 2024. – VIP poslovna ulaznica za obrtnike
Pred nama je još jedna turistička sezona i prilika da hrvatska turistička ponuda zablista u punom sjaju. Pozivamo vas na 28. međunarodni sajam GAST 2024, centralno mjesto okupljanja ciljane publike poput vlasnika restorana, hotela, obiteljskih hotela, malih iznajmljivača te ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske. GAST 2024 održava se od 23. do 25. veljače 2024. po prvi put u Areni […]